Logo
Logo
Logo

Grønhaugs Kulturstasjon

Linda har gjennom mer enn 15 års undervisningserfaring utarbeidet en metodikk som raskt gir svært gode resultater for alle, enten de er nybegynnere eller viderekomne. Metoden bygger på erkjennelsen av at det trengs mer enn bare sangteknikk for å vinne publikum.

Bilderammer

Kontakt

Vil du bestille time eller har spørsmål, kontakt Linda på mobilnr 951 06 424, eller e-mail linda.groenhaug@gmail.com

Undervisingen foregår primært i Halden. For spørsmål om kurs og undervisning andre steder i landet, vennligst kontakt Linda.

Sangkor

Vi skreddersyr seminaropplegg for koret ditt. Ta kontakt med Linda for detaljer.

Linker

Anbefalinger

Utrolig glad for at jeg nå har startet hos deg. Du er flink og det har gitt meg sykt mye. Jeg har nå vokalisert i 3 år etter å ha spilt trommer i Ragnarok siden 1994, og dette rollebyttet har vært tungt. Jeg har altså spilt spilt trommer på syv album og sunget på ett album. Har tidligere ofte mistet stemmen og undret om det var det rette valget opptil flere ganger. På Sør-Amerika turneen vår (13 konserter på 22 dager) har stemmen holdt og snakker til og med normalt dagen etter konserter! I den siste tiden er det en person å takke for dette og det er Linda Grønhaug og hennes motivasjon og intense teknikklære. Hun er en unik sangpedagog jeg skal fortsette å bruke og jeg anbefaler enhver som har lyst til å lære noen knep å kontakte henne for en konsultasjon. Hun er også en av de få, om ikke den eneste, som også underviser innen scream/growl osv.

John Thomas Bratland (Jontho, vokalist i Ragnarok)


Jeg har vært så heldig å kunne benytte meg av Linda Grønhaug som ekstern instruktør på flere seminarer som jeg har holdt med to av mine kor. I hvert tilfelle så har jeg - etter at Linda har vært på besøk første gang - innvitert Linda til oppfølging på korets neste seminar. Denne oppfølgingen har - etter at jeg har jobbet med koret i forhold til det vi har lært av Linda første gang - vist seg å bli særdeles fruktbar.

I disse to korene så var mye sangteknikk allerede på plass da vi fikk besøk av Linda. Men med Lindas justering av teknikk, forkasting av noe gammeldags teknikk, samt noe som var nytt for oss, så fungerte Lindas opplegg nærmest som en «nøkkel» som låste opp korets fulle potensiale. Dette er noe jeg også har tatt med meg til mine to andre kor, og resultatet er det samme; «nøkkelen» utløste nye potensialer i korets sangteknikk.

Denne «frigjøringen» av korets sangteknikk - slik jeg tenker den - er nesten å tenke på et puslespill hvor bitene nesten passer, men bare nesten. Så får man «nøkkelen», og så passer det hele perfekt.

Rent spesifikt så kan jeg nevne at Lindas metoder for å plassere vokalene «riktig» i munnen har gjort at mine kor nå klinger langt mer homogent. Det som er overraskende er at nettopp dettte har utrolig mye å si for intonasjonen. Enda mer overraskende er at det har veldig mye å si for registeret. Mine sangere har nå et større register enn det de hadde når jeg begynte å jobbe med Linda. Det å plassere vokalen «riktig» handler også om kjeveposisjon og det har ført til at noen av mine sangere som tidligere sang med «svak» stemme nå kommer mye mer frem i lydbildet. Linda har også lært oss pust og støtte. Og jeg må si at - og jeg ble forferdet - da hun plukket av oss en trehundre år gammel teknikk som ikke fungerer… Men nå puster mine korsangere «lettere», dvs. at de holder tonen mye lengre.

Som dirigent har jeg fått mye ut av det jeg har lært av Linda i forhold til hvor mye jeg kan få ut av mine sangere underveis (eller hva de kan få ut av seg selv), både i forhold til det muskulære (spenninger de kan få underveis - og det å slippe disse) og det psykiske (konsentrasjon som daler - og hvordan få den opp igjen). Her kan jeg nå både se og høre når ting går i utforbakke, og jeg kan kompensere, løse opp, og skape ny energi og konsentrasjon på øvelser, seminarer, og - ikke minst - på generalprøve før konsert.

Mine kor har hatt konserter før jul nå, og de har alle tatt et sprang i sin utvikling det siste året. Mye av det er takket være Linda Grønhaug.

Tage Tysland

Komponist, dirigent og pianist. (Utdannet v. Norges Musikkhøyskole)


Du er en god lærer som gir oss innblikk i, og forståelse av, hvordan man bruker stemmen og de små musklene osv. Jeg har hatt sangpedagoger som ikke kan noe om dette! Jeg lærte veldig mye av deg, Linda, og jeg fikk mange aha-opplevelser hele tiden. Det beste av alt var at jeg hele tiden forsto hvorfor og hvordan. Du er flink til å forklare hva som skjer og hvorfor. Da jeg hadde tatt noen sangtimer hos andre pedagoger før deg, så forstå jeg aldri hvorfor jeg skulle gjøre ditt og datt. Takker og bukker! Stå på 😊

Hilsen Ove Andre Johansen